dimarts, 18 de març del 2008

OSH


Osh és la segona ciutat més gran de Kirguistan.És la capital d'aquesta zona que és molt poblada, i un gran % de la població és uzbeka. L'història d'Osh és molt antiga (s. V ac) però ben poca cosa ens ho fa pensar. El que més ha perdurat de l'història d' Osh és el recent passat sovietic , una immensa estaua de Lenin encara està just davant d'un dels edificis de l'administaració.
Osh és una ciutat per on es passa per anar al Pamir i al frontera amb tadjikistan i per anar cap a Uzbekistan creuant cap a la Vall de Fergana.
Punts d'interès: Val la pena passejar per la part del mercat, on es pot copsar la vida de la ciutat . és potser el lloc amb més vida de la iutat, per un cantó hi ha el mercat de productes de menjar però també hi ha el textil , etc.. molt aprop també hi ha les cases de canvi.
El tro de Salomó és un lloc de peregrinació per a la gent musulmana , ja que escreu que el profeta Mohammed una vegada va pregar aquí. Es tracta d'unes roques que estan enmig de la ciutat i que des de qualsevol punt de la ciutat sembla que tinguis a tocar. Des de segons quina prespectiva sembla una donaprenyada i per això suposo, que hi preguen dones que tenen problemes de fertilitat. Hi ha a dalt una espècies de tobogan de pedra que rellisca i és divertit de veure com les dones de totes les edats s'hi llencen ben enriolades.


Adreces útils: osh_cbt@mail.ru Osh Oblast, Osh City. Vem estar en una casa per 500s/pax nit inclos l'esmorzar. Vem estar molt bé en aquesta casa.


Kafe al C/ Kurmanjan Datka que està força bé. En el mateix carrer, però fent cantonada amb un carrer més enllà del del Rich Mer kafe.