divendres, 30 de novembre del 2007

MITTE


















centre de Berlin i és on es troba el més representatiu i emblemàtic : des de l'encara prou stalinista Alexander Platz a la Porta de Brandenburg, des del Boulevard Unter den Linden a la bonica plaça Gendarmenmarkt.

Així doncs anem a veure Monuments a Visitar:

Aprop de UNTER DEN LINDEN podem trobar :

Monument al Holocaust: http://www.holocaust-mahnmal.de/
Brandenburger tor (tor, vol dir porta en alemany)

Reichtag (cúpula del Foster) http://www.bundestag.de/

Aprop de GENDANMENMARKT:

Aquesta plaça en si ja val la pena , és potser la més bonica de berlin i tal com indica el seu nom abans era un mercat. podem trobar-hi els edificis idèntics deutche dom i französischer dom i la konzerthaus , formant un conjunt arquitectònic força armoniós.

Voltants de MUSEUMSINSEL:

És literalment l'illa dels museus i alberga els museus més importants de la ciutat . ës realment una illa del riu Spree. Podem trobar-hi el Altes museum on s'hi troba el famos bust de Nefertiti i també molt recomenable el Pergamon Museum on s'hi troben meravelles d'art babilònic grecoremà, islàmic...impressionant l'altar de pergamo procedent d'una ciutat de l'actual turquia, també espectacular la porta del mercat de milet.

Voltants d' ALEXANDER PLATZ:

Encara manté l'esperit de l'antiga RDA per això val la pena visitar-la. Al meu parer de nit i nevada a l'hivern encara deu mostrar més l'aspecte d'aquella època.