diumenge, 23 de setembre del 2007

BISHKEK /CBT

Bishkek és la capital del país . És una ciutat tipicament soviètica, de carrers molt amples. Encara es pot veure les estatues de Lenin i es pot visitat un museu de l'història del país. Aquest museu és davant de la plaça Ala-Too, davant una de les estaues de Lenin.

















Paga la pena quedar-se almenys 1 o 2 dies ja que és una ciutat curiosa , i encara es poden trobar elements de l'antiga Unió Soviètica.

Adreces interessants:
Community Based Tourism (CBT http://www.cbtkyrgyzstan.kg/ ; No 4, Kiev 95 9-18h Dl a Dv)
S'ha d'explicar molt bé que és CBT perquè és una molt bona opció:
El Shepherd's life i el CBT són programes inspirats en els programes de desenvolupament suissos Helvetas que el que promouen és un turisme respectuos amb el medi ambient i amb la manera de viure de la gent del país.
Es tracta d'una xarxa d'oficines de turisme present en diferents pobles del país que el que fa és connectar els turistes amb els guies , conductors i families que volen llogar habitacions o que volen llogar les jailoos (les yurtes dels pastors ).
Els preus ronden els 350 soms per dormir i esmorzar /pax i 100 soms extres per cada àpat.
LLoguer de cavalls ronda els 350 soms /dia i el guia més o menys el mateix. També es pot llogar conductors , guies per els trekkings. A l'oficina del CBT parlen anglès. És una opció molt interessant . Nosaltres vem utilitzar-la a Kochkor , on vem fer un trekking i on també ens vem allotjar en el poble a casa d'una familia i a Osh (vem conèixer la responsable del CBT a Osh, Dinara )on vem estr també allotjades a una casa d'una familia.
Sabyrbek's B&B sabyrbek@mail.ru 20€ l'habitació doble. És tipus albergs amb una sala comú i una cuina on tu mateix et pots cuinar o per 1$ menjar els àpats que allà preparen.
Fatboys ( Chuy, 104 ) 70 soms/pax. Es pot menjar pizzes patates al forn, pancakes , cervesa , sucs de fruita, es menja bé , i amés a més hi ha una terrassa força acollidora.