dimecres, 14 de febrer del 2007

PETRA (WADI MUSA)


Petra és impressionant.

Per arribar a Petra des d' Amman el millor és anar a la Zohoo station , que és una de les estacions d'autobusos que hi ha a Amman. El mitjà de transport és un minibus que triga unes 5h en fer els 230 Km i costa cada bitllet uns 2,5 JD. També es pot fer amb el Jett bus (amb aire acondicionat i molt més luxós i turístic i ràpid) costa uns 6 JD.

Per visitar Petra es necessiten almenys 6h per fer l'indispensable , a condició de caminar a bon ritme. Si es té temps, el millor és estar-s'hi un parell o tres de dies i fer-ho més tranquilament.
Personalment el que més em va impressionar va ser el tresor, el Khazneh ( la famosa tomba que surt a la tercera pel.licula de l'Indiana Jones), i el monestir. Des del tresor fins el monestir hi ha dues hores ben bones , els últims 3/4h en pujada forta ja que el monestir està situat a dalt de tot. Qui no estigui en forma ho pot fer en burret. L'entrada al recinte val 21JD.

Nosaltres hi vem ser el Juliol del 2006, i ja se sap és estiu i fa molta calor, per això ens vem llevar molt d'hora i a les 6h ja començavem a caminar camí del tresor. Ho vem fer molt bé. Aquella hora feia fresqueta i no hi havia ningú, però de veritat , NINGÚ. Per arribar al tresor , per un camí preciós que dura uns tres quarts d'hora no vem trobar ningú i quan el sol començava a pujar lleugerament vem veure el tresor i continuavem estant sols.

Després se segueix caminant i es van veient diferents tombes , també un amfiteatre i altres parts de l'antiga ciutat nabatena, fins arribar al monestir , però també hi ha altres caminat que surten d'aquest principal i que espoden visitar diferents coses ; el lloc del sacrifici, la necropolis de Gaia , etc...
Vem sortir del complex monumental a quarts d'una , amb un sol de justicia que queia , que estavallava les pedres , i havia molta gent per tot arreu , molts tot just començaven a caminar...
ALLOTJAMENT
No hi ha massa a recomenar , com més aprop del complex monumental millor, perquè no hi ha més a fer.