dijous, 28 de desembre del 2006

HO CHI MINH









Es la ciutat més gran del país , és l'antiga capital del país. De manera extraoficial la ciutat encara es diu Saigon , però com a nom oficial només és vàlid per el districte 1. A la zona oest del centre hi ha el barri de Cholon , que és el barri xinés, es curios i diferent , sobretot els temples . Abans , es veu que era més autènticament xinès , degut a les campanyes antixines de 1978 i 1979 que va fer que molts xinesos fugissin del pais.

El districte 3 , proper al centre és clarament francès , amb edificis neoclàssicsi quiosquets on venen panets i croissants.
Des de Saigon es poden visitar , als afores de la ciutat els tunels de Cu Chi. Vem contractar l'excurció en el Kim cafe per 4USD. Es interessant de veure , els tunels que van fer aquella gent durant la guerra contra els EEUU. També es pot veure com reciclaven les armes. Cu Chi és una ciutat de 200000 hab. (80000 durant la guerra) que durant els anys 60 va tenir fama ja que va facilitar al Vietcong el control d'una extensa zona rural aprop de Ho chi minh.Només a la zona de Cu chi hi havia més de 250 Km de tunels. aquests túnels van fer possible la comunicació entre els enclavaments dominats pel Vietcong i des d'allà es preparaven atacs sorpresa.

Adreces interessants:
Hotel Orient (zona de Pham ngu lao ) 25 USD la triple amb esmorzar inclòs, aquí observem que els preus són més alts.
Kim cafe (al costat d l'hotel ) plats abundants , bons i barats.
Cafe 333 Tb està molt bé, és davant del Kim cafe.
Una bona opció és sopar algun dia al mercat de Behn Thanh en uns xiringuitos que estan al voltant. El menjar és bò i no és car.